Calitatea vieții

Datorită progreselor tehnologice în domeniul protezelor auditive și depistării hipoacuziei, protezarea copiilor nu mai
întâmpină astăzi aceleași dificultăți ca în trecut. Izolarea copiilor hipoacuzici poate fi prevenita datorita tehnologiei avansate și a înțelegerii mai bune a problemelor ridicate de pierderea de auz. Acum mai mult ca niciodată, copiii hipoacuzici au șansa de a se dezvolta normal, de a creste alături colegii și prietenii lor normoacuzici. 

Fiecare copil este unic. Unul are parul brunet, în timp ce altul este cârlionțat și blond. Unul are ochii albaștri, altul căprui. Unul poate avea nevoie sa poarte ochelari, iar altul poate avea nevoie de proteze auditive.
De multe ori părintii au anumite așteptări legate de copiii lor, dar ar trebui sa le lase deoparte și să-și accepte copilul indiferent de limitele lui. Nu exercitați o presiune inutilă asupra copilului și asupra d-voastră.

Creați un mediu primitor, în asa fel încât să puteți avea o atitudine pozitivă în fața viitorului. Pe măsură ce faceți progrese, nu uitați că situația copilului și a familiei dumneavoastră este diferită de oricare alta, asa că ar fi o greșeală să comparați progresele lor cu cele ale copilului dumneavoastră. Găsiți propriul mod de acțiune eficientă.

Bucurați-vă de fiecare succes. Unii pași vor cere mai mult timp, alții vor fi parcurși mai repede. Încă o dată, timpul, răbdarea, iubirea și sprijinul sunt cei mai importanți factori.

Nu uitați că de la dumneavoastră copilul așteaptă aprobare și confirmare. Nu îi îngreunați dezvoltarea comparându-l cu alți copii sau cerând de la el/ea aceleași realizări pe care le-ați avut dumneavoastră atunci când erați de vârsta lui/ei.
O pierdere de auz este mai bine compensată de doua proteze auditive decât de una. În mod automat, creierul combină semnalele sosite de la ambele urechi. Cu doua proteze, copilul va putea localiza direcția sursei sonore și va înțelege mai bine vorbirea în mediile zgomotoase. Fiecare dintre cele doua proteze va fi reglată potrivit nevoilor urechilor respective.

Niciodată auzul nu va fi identic la cele doua urechi. Pentru a obține cele mai bune rezultate, trebuie testate fiecare ureche în parte, astfel încât protezele să fie reglate individual.