SA INTELEGEM BALBAIALA

Deficientele de ritm si fluenta ale vorbirii . BÂLBÂIALĂ

Bâlbâiala poate fi o tulburare destul de dificilă, care poate afecta atât vorbirea cât și starea de spirit a unei persoane. Este important să se ofere sprijin și înțelegere celor care se confruntă cu această tulburare, deoarece pot avea nevoie de ajutor suplimentar pentru a-și îmbunătăți vorbirea și pentru a se simți mai încrezători în comunicare. Există specialiști în terapia vorbirii care pot ajuta în această situație.

În cazul bâlbâielii, este important să acorzi persoanei afectate timp și răbdare în timp ce vorbește. Ascultă cu atenție și încurajează-i să vorbească fără a fi întreruptă. De asemenea, poți încerca următoarele:

  1. Fii calm și răbdător în timpul conversației.
  2. Oferă-i timp pentru a-și exprima ideile și gândurile.
  3. Evită să completezi frazele sau să corectezi greșelile de vorbire.
  4. Încurajează-i să respire adânc și să vorbească într-un ritm mai lent.
  5. Încurajează-i să se implice în activități care îi ajută să-și îmbunătățească vorbirea, cum ar fi lectura cu voce tare sau exerciții de respirație.

Este important să fii un sprijin și să încurajezi persoana să caute ajutor de la un specialist în terapia vorbirii. Aceștia pot oferi tehnici și exerciții personalizate pentru a ajuta la îmbunătățirea vorbirii și la creșterea încrederii în sine.